Указателни табели с обозначени забележителности, еко пътеки, музеи, местности и съставните селища на община Приморско ще дават подробна информация на туристите от това лято. Те са монтирани на обновената улица „Иглика“, през която се минава на път за голяма част от туристическите обекти в района.

Туристите, които освен пясък и море, търсят разнообразие за почивката си с посещение на някои от културно-историческите забележителности на морската община, вече ще могат по-лесно да се информират от монтираните обозначения. За по-лесна ориентация на табелите има карти с легенди. Общината се е погрижила те да съдържат и снимки, за да се добива реална представа за съответните забележителности. Монтирано е и осветление, за да бъдат табелите полезни и през нощта.

На указателните табели са посочени местностите и маршрутите на еко пътеките до „Бегликташ“, „Лъвската глава“, река „Ропотама“, както и еко пътеката от тракийското светилище „Бегликташ“ до „Св. Параскева“ и „Маслен нос“. Те съдържат информация и за съставните селища на общината – Китен, Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово, като е описано разстоянието и маршрута до тях. Обозначен на табела е и музеят „Лев Н. Толстой“ в Ясна поляна.

tabeli 008 tabeli 011 tabeli 013 tabeli 014 tabeli 004