Талантливи певци, танцьори и мажоретки от 6 училища в Бургас превзеха сцената на Централен плаж днес като част от първото съвместно мероприятие на Община Бургас с младежката общност. Настроението беше на макс, позитивна енергия и усмивки покориха ивицата.

Събитието е част от най-новата инициатива на кмета Димитър Николов – „Бургас харесва младите”. Идеята за събитието, както и неговата реализация са изцяло дело на ученическите и студентските съвети в града, което е и целта на инициативата, а именно - да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Точно в 12 часа кметът Димитър Николов откри концерта, организират от младите бургазлии, на сцената на Централния плаж. "Давайте своите идеи и предложения, а Община Бургас ще финансира вашите творчески и спортни изяви и амбиции", каза кметът Димитър Николов.

Мероприятието се състоя от двa сегмента – спорт и концерт. Спортната част включваше плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. Участие взеха 14 училища и два университета. Имаше и развлекателни игри: „Кой по-бързо?”, „Пътуваща топка” и „Теглене на въже”, в които се включиха всички желаещи ентусиасти, независимо от възрастта.