„Съжалявам страните, в които зимата е тежка, дълга и снежна. Милите хора сигурно карат на фотосинтеза, защото тук, в България, като паднат 10 см. сняг затварят държавата, блокират доставки, няма зеленчуци и плодове, а хората не могат да се приберат по домовете си. Днес в един от най-големите магазини в к-с „Изгрев“ имаше само лук и екзотични плодове и зеленчуци. Малко като Мария-Антоанета - като няма хляб, яжте пасти, че и наш'та работа същата - като няма картофи, яжте помело и авокадо“, това написа Женина Трифонова до БургасИнфо по повод празните щандове в магазините и невъзможността да осигурни свежа храна за семейството си.

Ситуацията е подобна почти навсякъде – рафтовете ако не са празни, то там е останала основно негодна стока. Хората се оплакват, че в повечето квартални магазини изстават с доставките дори и на хляб и яйца, и възрастни хора, които разчитат на близките бакалии трябва да обикалят в снега и студа, за да си купят. Женина ни разказа, че в магазина до тях също няма хляб и тя е закупила последната останала мая и брашно, за да омеси насъщния.

„Попитах една от служителките, да не би да затварят магазина, защото на щанда с плодове и зеленчуци нямаше нищо и тя ми каза, че няма доставки. Когато четох статията в сайта ви (виж ТУК) се смях от сърце, а то взе, че се оказа истина“, добави Женина, която ни изпрати и снимки с опустелите рафове в магазина.