Кучият студ малко се отлага. Най-студено ще е във вторник, когато сутринта термометърът в Западна България ще показва -20° В Дунавската равнина температурата ще е между -18 и -15 градуса, в Тракийската низина -15/-12, а по Черноморието -12/-10.

Това съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков, цитиран от „24 часа” Студът във вторник идва от нов циклон, който ще започне от Южна Гърция. Той бързо ще достигне югоизточните части на страната ни и там ще завали сняг.

Утре ще е ветровито в Добруджа с условия за слаби снеговалежи. Повече сняг ще превалява в Източна България. Максималните температури ще са между -12 и -5 градуса. Вятърът ще отслабне в неделя, но в североизточните райони все още ще вали сняг, а в западната половина облачността ще се разкъсва и намалява. В югозападните райони ще е слънчево.

Много облаци ще има над страната ни в понеделник. Слаби снеговалежи са възможни следобед в южните райони. Постепенно затопляне се очаква от четвъртък. То ще продължи и в петък, когато и минималните, и максималните температури ще са над средните за януари от -2 до 6 градуса, каза още метеорологът.