Люта борба за таксита се вихри, заедно със снежната буря в Бургас. Жълтите коли са кът, но диспечери щедро обещават автомобилът да пристигне на адреса след половин час. „Излязох навън в уреченото време, но се наложи да мръзна още половин час и в крайна сметка колата не дойде. Направо ми идваше да ги пребия. Можеха да ми отказат и за това време да стигна до спирка, сигурно хората и градския транспорт не чакат по час“, възмутено каза, зъзнейки, бургазлийка.

Мъж на около средна възраст пък с облекчение разказа, че е минал на директно договаряне с шофьор. „Който е имал късмет да се вреди с такси, директно се е уговорил с шофьора да ползва него през деня и му е взел телефона“, обясни тактиката си бургазлията.

Водачи на таксита обаче разказаха и комични случаи, при които тази практика за директен контакт с шофьора, е довела до семейни скандали. „Съпруга, която е ползвала днес такси, е дала телефонният ми номер на мъжа си, а той й вдигнал лют скандал откъде ми има телефона“, каза с усмивка таксиджия.

Ако решите да използвате такси за придвижване в момента или се откажете, или се въоръжете с огромно търпение – скоро няма да намерите такова.