Пътищата Ахелой-Каблешково и път Миролюбово-Изворище-Каблешково са затворени към момента, заради снеговалежа. Това съобщават от община Поморие. На светофара в Каблешково има пост, който да предупреждава хората, пътуващи по маршрута.

Поради силния вятър, опасността от заледявания и снегонавявания и намалената видимост, от местната власт препоръчват водачите на МПС да не предприемат пътувания. В случай че пътуването е неотложно, от администрацията апелират за повишено внимание и съобразена скорост.

Кметът Иван Алексиев създаде организация и определи дежурни екипи, които да следят обстановката през почивните дни – събота и неделя. Заедно с екипите, дежурства ще дават и кметът и зам.-кметовете на Община Поморие. Целта е постигането на максимално бърза реакция в случай на утежнена зимна обстановка.

Снегопочистващите фирми също са в готовност за почистване на улиците в град Поморие и общинската пътна мрежа. На линия ще бъде и екип, който ще работи по отстраняване на паднали клони и дървета.

Освен сключените договори с фирмите за снегопочистване, с осигурените от тях техника, инертни материали и хора, Община Поморие разполага с два високопроходими автомобила и три лекотоварни – за ръчно опесъчаване. Наличният състав, екипиран за работа при зимни условия, осигурен от общинските предприятия „Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” и „Озеленяване, горско и селско стопанство” е общо 12 човека.

В неделя ще бъде извършена проверка във всички училища на територията на община Поморие, за готовността им да приемат учениците на 09.01.2017 г. за учебни занятия, тъй като на тази дата се очакват най-ниските температури. Община Поморие е в готовност да осигури подслон, топла храна и напитки за евентуално бедстващи хора.

Дежурните телефони на които можете да сигнализирате при необходимост са:

- 112;

- 0596 22504, 24003 – дежурни Община Поморие;

- 0596 22090 – дежурен РУП Поморие;

- 056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас.