Извънредно свиках тази нощ кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас, обяви премиерът Бойко Борисов. В щаба участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, началникът на отбраната Константин Попов и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

„Към момента има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас-Айтос, за всички желаещи от тях са осигурени места за настаняване“, оповести Борисов.

Малко по-рано тази вечер от ОДМВР-Бургас съобщиха, че е затворена отсечката от Петолъчката към Бургас. Край кръстовището за Миролюбово е аварирал тир, който се е завъртял така, че препречва едната лента по стария път към Бургас. Три тежки товарни машини се опитват да го завъртят. При сложни климатични условия продължава работата на екипите на полиция, пожарна, както и на много доброволци, които се опитват да изтеглят хората от аварирали автомобили, както по тази отсечка, така и от АМ „Тракия“. В Карнобат в два от хотелите са настанени шофьори, на които автомобилите са останали на АМ "Тракия". Задръстването е голямо и се осъществява в едната пътна лента.