„В момента бедстващи шофьори от АМ „Тракия” пият чай в града, за да се стоплят. Готови сме да настаним хора в хотел „Карнобат””, каза градоначалникът Георги Димитров пред БургасИНФО

„Шофьори и пътници, откопчили се от ада на магистрала „Тракия”, в момента се топлят с чай при нас, в Карнобат. Отворихме общинския хотел, в който може да бъде настанен всеки, който има нужда”, заяви за БургасИНФО кметът Георги Димитров. Той самият преди минути е попаднал в жесток зимен капан на пътя Бургас – Айтос, на път за Карнобат.

„Буквално излязох от ада, който в момента е от разклона за Миролюбово до този за Съдиево. Наложи ми се да пътувам, защото карах човек със счупена ръка до болница в Бургас и на връщане попаднах в кошмар”, заяви карнобатският кмет пред БургасИНФО.

Той съобщи, че на територията на Карнобат четвъртокласната пътна мрежа, която е грижа на общината, е разичстена и по нея няма бедстващи хора. Проблемите обаче са по пътя Карнобат – Шумен и на АМ „Тракия”.

„По пътя за Шумен има аварирали автобуси с работници. Хората стоят в тях и се топлят кой, както може. Искрено се надявам да няма пострадали при днешната обстановка, другото са просто ламарини”, добави още кметът на Карнобат.