Пътят, по който преминава трафикът към Бургас, след като АМ „Тракия” беше затворена, заради снежната буря, е в също толкова тежко състояние, сигнализира пред БургасИНФО бургазлийка, откопчила се от задръстването на аутобана.

„Отбиха ни през Карнобат, заради тежката катастрофа, при която се нанизаха над 20 автомобила и минахме през Карнобат и Айтос на път за Бургас. Пристигнахме за повече от два часа и половина. Пътят е дори по-страшен от този на магистралата, заледено е, а вятърът буквално тресеше колата. Децата ми пищяха от ужас и се молех да стигнем живи до града”, каза бургаска майка, която е била в ролята на сървайвър, въпреки че е пътувала с мощен и сигурен автомобил.

Агенция „Пътна инфраструктура” днес се включи твърде късно с информацията за състоянието на магистрала „Тракия”, като прехвърли задължението за информиране на хората на Областната дирекция на МВР, която няма нищо общо със състоянието на пътищата. Въпреки ада по аутобана, съобщението за затварянето му, беше разпространено от полицията, вместо от АПИ.