Жестока катастрофа взе три жертви на пътя София-Варна, след като автобус с 50 пътници се удари челно в лека кола „Мицубиши“.

По първоначални данни, трима души са загинали, има пострадали. Главен път София – Варна в района на инцидента е затворен, обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Абланица, съобщиха от МВР.

Днес, около 9.40 часа, е постъпил сигнал за пътния инцидент на главния път София-Варна, в участъка между селата Микре и Голец. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Според първоначалните данни, челен удар е възникнал между автобус „Шкода“ , в който пътували около 50 души, и лек автомобил „Мицубиши“ със софийска регистрация. По информация към момента, на място са загинали жена, управлявала леката кола, водачът на автобуса и пътник. Пострадали са 12-13 души, те са транспортирани с четири линейки и лични автомобили до ловешката болница.

Временно е ограничено преминаването в района на инцидента. Обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Абланица.

На място се извършва оглед, изясняват се причините за тежкия инцидент.

По първоначална информация в автобуса са пътували служители на Община Лясковец, които са отивали на тиймбилдинг.