Пълно разбирателство и единодушие обзе Общинския съвет в Приморско на сесия на местния парламент днес, която беше скорострелна и продължи само 20 минути. С тази екстремна скорост местният парламент в Приморско би дори Общинския съвет в Несебър, където по традиция, продължаваща години, заседанията свършват минути след началото им, няма дебати, няма допълнителни предложения, а въпросите и идеите са истински прецедент.

В Приморско днес считаните за опозиция представители на групата на бившия кмет Димитър Димитров даже не свариха да се съберат. Първоначално в залата бяха само двама от тях, единият от които самият Димитров. В средата на заседанието се присъедини и Илия Петков, който допреди месеци беше най-големият опозиционер на мнозинството от ГЕРБ. Групата обаче отдавна замълча и днес Петков за малко да изтърве сесията, тъй като докато се настани на мястото си и вече трябваше да си тръгне, поради изчерпване на дневния ред. Неговият съмишленик Златин Бодуров пък изобщо не се появи в залата. „За какво да спорим - за проекти, които се правят за общината ли или пък за социалните помощи на деца?!“, коментира пред БургасИНФО Димитър Димитров. Всъщност в дневния ред на сесията имаше и включена точка „Питания“, но и такива липсваха.

„Можеше спокойно всички точки да се гласуват анблок“, коментираха на шега общински съветници. Всъщност причината е, че практиката от години показва липсата на инициативност от страна на опозицията през първите години на мандата на местната власт. Тя рязко се покачва месеци преди избори и обикновено тогава няма значение дали дебатът е в полза на общината.

В крайна сметка Общинският съвет днес гласува Приморско да кандидатства с проекти за реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на Китен, Ясна поляна и Ново Паничарево, за рехабилитация на общински пътища, за модернизация на уличното осветление.

Беше одобрено и предложението за изграждането на конна база в местността ”Чаркой” на площ от 14 дка.

„Важно е Приморско да върви напред и дано тези проекти станат факт“, коментира общинският съветник от ГЕРБ Манол Манолов. Всички 14 точки от дневния ред бяха гласувани с единодушие.