Помните ли малката Анастасия, станала кръстница на общинския кораб, когато беше бебе на няколко месеца? Сега тя е млада дама на цели две години и вече проявява интерес към морската навигация. Анастасия пое управлението при един от днешните курсове на едноименния кораб към едноименния остров, а последният отбелязва на Успение Богородично своя празник.

Стотици българи и чуждестранни гости от сутринта започнаха да пристигат на Света Анастасия. Те бяха посрещнати с вкусни пресни миди от островната подводна ферма. За втора поредна година ПФА "Странджа" поведе масово хоро, в което бяха поканени да се включат всички посетители. Ръководителят на именития фолклорен ансамбъл Марио Егов е сред имениците, които празнуват днес.

От 16:00 до 17:00 часа на острова ще се проведе "Часът на поета" - рецитал и четене на стихове. Кулминацията на днешния празник е в 21.00 часа, когато започва концерт на изключителната Силвия Кацарова. Предвиден е извънреден курс на общинския кораб. Билетът е 30 лв., като в цената е включен и транспортът. Поради ограничения брой на местата е необходима предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на email: reservations@gotoburgas.bg