Състезателите до 19 години на хандбален клуб “Фрегата”, които съставляват 80% от националния тим на Европейското за младежи във Варна, до няколко месеца ще играят при мъжете. Те ще са бодрата смяна в представителния тим на „Фрегата”.

„Подготовката им започва веднага след края на Европейското първенство, като задачата им е да продължат да носят спортна слава на Бургас”, заяви управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Превозвачът е основен спонсор на петте формации на клуба и помага както за транспорта по състезания в страната, така и за издръжката на състезателите. Офисът на Христов е превърнат в своеобразен кът на славата и съхранява всички купи и титли, които „Фрегата” са завоювали през последните няколко години.

„Мъжкият тим постави града на върха в хандбала и е шампион за България за третата поредна година. Сега, след като състезателите спечелиха почти всичко в българското първенство, е време да обърнем поглед към подготовката на младежите”, допълни Христов. Той призова всички любители на спорта да стискат палци на националите ни на Европейското първенство.

Освен спонсор на хандбалните формации, „М-Бус” отскоро помага и на женски футболен клуб „Бургас”. През футболния сезон превозвачът ще осигури транспорта на дамите до градовете, където се провежда Държавното първенство. Футболен клуб „Бургас” има общо три формации, а талантливите участнички в него са на възраст от 8 до 30 години. От отбора благодарят на „М-Бус” за помощта и се надяват да триумфират в първенството.