Стоянка Ахмед с артистичен псевдоним Суза от Приморско е гласът на предаването „Пъстър журнал”. Той не звучи по най-популярните станции в ефира, а по радиоточката в женския затвор в Сливен, където присъди изтърпвят 230 престъпили закона дами, които са твърдата аудитория на Суза. В цивилния живот, преди да се озове зад решетките, по думите на социалните работници, тя имала артистични наклонности. Суза обаче използвала и тъмната страна на таланта, което я изпратило зад решетките. Сега там има възможност да разгърне целия си творческия потенциал, но под надзор. „Здравейте радиослушатели, аз съм Суза, започва „Пъстър журнал“ на честотите на ОЗ-Сливен“, така обичайно стартира Суза своето предаване. „Задаваме и въпроси, като имаме и награди. Даваме тетрадки, химикалки, които вършат работа тук, защото се пишат писма. Както навън има радио и тук имаме такова“, каза Суза пред репортер на БургасИНФО.

В затвора в момента нейните слушателите са на възраст от 18 до 70 години. Най-възрастната сред тях е осъдена за кражби. Радиото върви на затворническата чистота всеки уикенд. Време за култура, лайфстайл и поздрави в ефира. Излъчванията са по радиоточката, звукът е увеличен на макс във всяка една килия. Остава й година до свободата. През това време Суза вдига рейтинг до небесата. В предаването са събрани разнородни жанрове жанрове-публицистика, здравна рубрика, съвети за красота. Не може и без музикални поздрави. От класическа музика, през поп-фолк до българска естрада. Има и радиоигри със загадки. Пряка телефонна линия в студиото, по обясними причини липсва. Но водещата има жива връзка със своите слушатели. Тя се осъществява от социални работници и надзиратели, които събират поздравителните адреси от килиите, а след това ги предават в студиото. В праймтайма вървят честките.

„Суза е участвала е в концертни програми, най-общо казано. Иначе другият й път не е свързан с трайна трудова ангажираност”, каза Сийка Павлова, началник сектор Социална дейност и възпитателна работа споделя.

Сега е момента рекламодателите да наострят уши –аудиторията е таргетирана и вярна. Мнозина лишените от свобода, които в момента изтърпяват присъдите си, влизат в затвора по няколко пъти.

„Голяма част от тях са представители на маргинализирана среда. И животът им е подчинен на професионалната престъпност. Става въпрос за представители на калдарашкия етнос. Причините се коренят в липсата на образование, професионална квалификация, законите на средата и това се превръща в професия. Излизат от тук, известно време са на свобода и отново извършват престъпление, защото ресурсите за справяне в свободния живот са недостатъчни и се връщат обратно”, разказва Сийка Павлова.