Мол „Бургас плаза", Жандармерията, Гимназията по химия, бензиностанциите OMV и „Петрол“, които са разположени на сегашните главни артерии в началото на Бургас откъм София, ще бъдат с нови търговски адреси. Това ще стане факт, ако се приеме предложението за преименуването на част от бул. „Стефан Стамболов“ и известния със странното несъгласувано наименование бул. „Траспортна“. Идеята е основният булевард, който води от първото кръгово от входа откъм София до светофарите на МБАЛ-Бургас, вече да се казва „България“. Ул. „Транспортна“, която вече се нарича булевард и минава от същото кръгово кръстовище към изхода на Бургас в посока Слънчев брят пред мол „Бургас плаза“, вече да е бул. „Европа“.

По темата се състоя обществено обсъждане в ж.к. „Изгрев“ тази вечер. Оказа се, че преименуването на двата основни булеварда няма да доведе до сложни административни процедури на фирми, разположени в двата оживени района. На бул. „Транспортна“ има 7 адреса – бензиностанциите „Петрол“ и „OMV”, магазинът за осветителни тела „Денилайтинг“, „Карфур“, „Бургас плаза“, „Сидоренко холдинг“, магазин „Пежо“. На бул. „Стефан Стамболов“ пък адресите са административни адреса: на ТИХ „Акад. Зелински“, Жандармерията, Военна полиция, Агенция за недвижими имоти, Автосервиз „Москвич“.

Какви са основните мотиви за преименуването на двата основни булеварда, как ще се казва и защо улица с придобилото популярност култово название „Събирателна“ -ВИЖ ТУК!