Хитовият бар „Хавана“ в центъра на Приморско сложи началото на нова война със съседите от околоните хотели снощи, когато е открил сезона с хаус музика. Всяко лято, вече години наред, мощните децибели от заведението стават повод за ожесточени скандали.

„Дискотека срещу Общината в центъра на Приморско отново отвори с 8 тонколони с турбо звук. Години наред писаме жалби и никой не ни обръща внимание... Ножовите и вилиците ни треперят в такт с хаус музиката, която звучи ежедневно и ежечасно. Имаме писмо от РИОКОЗ за висок звук, писмо от "Строителен контрол", че обектът не функционира по предназначение като коктейл-бар, а като дискотека... Вчера пак отвори с хаус музика, викове и крясъци до 2 часа. Питахме полицията колко позвънявания трябва да има на 112 за един обект на вечер, за да се вземат мерки... Те ни отговориха, че общината решава... В хотела, който менажирам, снощи пак искаха да напускат стаите заради музиката, която кънти и се набива в мозъка ни всяка вечер...“, пишат местни жители в „Моята новина“ по Нова тв.

БургасИнфо припомня, че оплакванията от заведението, намиращо се в сърцето на морския град, валят два поредни сезона. Хората се оплакват, че гостите им не само не могат да спят, но и са принудени всекидневно да се чувстват като на дискотека. Миналата година се стигна дори до физически сблъсък, когато ядосан съсед нахлу в заведението с юмруци към дидждея. Заведението е собственост на смолянския бизнесмен Стефан Генчев, който пък тогава каза, че целта е да се смачка бизнеса му от конкуренцията.