Бургазлии, които живеят в района на улиците „Патриарх Евтимий“, „Сливница“, „Шейново“, „Княз Борис I”, настояват за включването на ново пространство в обхвата на Синята зона в центъра на морския град. Причината е, че в момента е невъзможно да паркират автомобилите си в близост до домовете си. По тази причина те са се обърнали с писмена молба към Общинския съвет.

„С нововъведената Синя зона в карето между улиците „Сливница“, „Христо Ботев“, „Фердинандова“, „Гладстон“ се оказа, че право на паркиране имат живущите на улица „Сливница“ от страната на новъведеното каре, т.е. само четните номера. Поради факта, че улица „Сливница“ е забранена за престой и париране, живущите ползваха улиците в района за тази цел. С въвеждането на новия оучастък от Синя зона, възможността за това отпадна. Всички автомобили на живеещите и на приходящите – работещи в ЦГЧ, които ползваха нововъведното каре за престой и пракиране се ориентираха в свободното от Синя зона пространство между улицигте „Сливница“, Христо Ботев“, „Княз Борис I”, “Гладстон“. Това положение превърна възможността да паркираме в близост до жилищата ни от трудно в невъзможно“, заявяват хората.

Те настояват за обособяване на нова Синя зона в карето между улиците „Сливница“, „Христо Ботев“, „Княз Борис I”, „Гладстон“.

„Имаме и предложение на базата на това, че тротоарите на улица „Сливница“ са широки, евентуално да се изградят джобове за паркиране, които да са част от новата зона. Ул. „Ал. Стамболийски“ е вече ремонтирана и съответно има изградени такива джобове за паркиране. Улиците „Шейново“ и „Патриарх Евтимий“ са с подходяща ширина и възможност за реорганизация на движението в еднопосочно. Молим за бързо решение на проблема, понеже с наближаването на летните месеци натоварването на района ще се увеличава“, смятат жителите в района.