Усмиви, фолклорни състави, детски рисунки, състезания, курбан за здраве и пожелания за благоденствие оживиха днес Камено, когато градът за първи път отбелязва своя празник на Гергьовден.

„Радваме се, че приемаме гости, че в града се връщат хора, които са излезли преди години и сега идват за празника, въпреки краткото време, което имахме за подготовка. Всеки се вълнува днес. Дано празникът да се празнува на този ден дълги години и да не се сменя повече датата. Пожелавам благоденствие на всички каменовци. Нека Камено да се възроди, да стане по-приветлив град“, каза кметът Жельо Вардунски. На тръжествата в града присъстваха и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова, както и зам. областният управител Севдалина Турманова.

Камено за първи път празнува днес свой единен празник. С решение на Общинския съвет по предложение на кмета Вардунски вече тържествата ще бъдат именно на 6-ти май, а не както досега на 2-ри юни или на 6-ти септември.

От сутринта започнаха празничните прояви, като началото беше дадено с литургия в църквата „Св. Георги Победоносец“.

Ето още какво предстои днес и утре от програмата на Общината за празника:

Днес, 6-ти май:

18.30 часа - Празничен концерт на оркестър „Комити”

- Изпълнения на фолклорни групи при НЧ „Съзнание 2009”

- Огнено шоу

- Тържествена заря

Утре, 7 май:

18.00 часа - Драматичен театър”Невена Коканова”гр. Ямбол - Представя постановката „Чичовци”.ход свободен /Осигурен от ръководството на ОУ ”Иван Вазов”и Кметство с. Русокастро по случай 150 годишният юбилей на училището.

На 6-ти май празнува и село Вратица.

Днес празник отбелязва село Винарско. От 18.00 часа кметът Стайко Манев ще поздрави своите съграждани, а малко по-късно предстои програма на малчуганите от детската градина, както и рецитал на по-големите и концерт на танцовия ансамбъл от гр. Камено.