Над 150 овце, агнета и крави накараха жителите на село Равадиново да се разбунтуват срещу стопаните, отглеждащи животни. Миризмата, мръсотията и изпражненията възмущават местните хора, които вече искат населеното място, разположено в непосредствена близост до Созопоол да бъде курорт и да развива туризъм. „Животинските мръсотии не се вписват в представите за курорт“, негодуват хората. Проблемът е поставян на събрание в селото, а днес беше обсъден и на сесия на Общинския съвет под формата на питане към кмета на Созопол Панайот Рейзи. Доското там са били отглеждани кокошки, зайци и други, но повечето собственици сами ги пренесли по вилите си.

„Постоянно водим разговори по този въпрос. В Равадиноово останаха двама души, които отглеждат животни.“, каза кметът Рейзи.

Единият от тях – Стоян, отглеждал агнета и било постигнато споразумение след като мине активния период за продажбата им край Великден и Герьовден, сам да ги изведе от селото. На другия стопанин пък – Иван Водев, постоянно му били съставяни актове и ще плаща глоби, докато сам не се откаже да гледа кравите си в селото. Селото стана и световно известно, след като популярният комплекс Замъкът спечели няколко приза от пресижни международни класации за архитектурно чудо.