Общинският съвет в Приморско прехвърли 600 дка земя от Китен към село Писменово. За целта хората от Писменово бяха организирали подписка, с която си искат земята в землището на населеното място. Местният парламент одобри промяната с 11 гласа „за“ на сесия днес.

В хода на дебатите се оказа, че границите на Писменово през 1956 г. са били едни, но през 1989 година, в последните месеци на социализма под влияние на местни партийни величия земята е била прехвърлена на Китен. Предположенията на местните жители са, че това е направено, за да бъдат задоволени нуждите на Ловната дружинка в Китен. Оказало се обаче, че цялата процедура е била извършена без знанието на кметовете на отделните населени места, както и без необходимите за целта документи.

„Днес тази несраведливост беше поправена. Това са земи на Писменово и трябва да са си в нашето землище“, каза кметът на селото Тодор Тодоров пред БургасИнфо. Част от земите са и частна собственост на жители на Писменово. Те се намират в участъка край местността Манги и Писменска река.