Фиданки – символ на живота и дълголетието ще осигури безплатно Приморско за всички местни жители. Дръвчетата са подарък населението и това е само една от инициативите, с които морска община ще отбележи „Седмицата на гората“. Тя ще протече под мотото: Подобри гората.

Почистване на горски територии и засаждане на дръвчета са само част от предвидените прояви.

Дните, посветени на гората, ще бъдат открити на 4 април /понеделник/ от служителите на Дирекция „Управление и стопанисване на общинските гори“. Те ще дадат пример, като запретнат ръкави и почистят горските територии на община Приморско. Същевременно горските служители ще засадят и фиданки от различни дървесни видове.

Всеки, който желае да се включи в еко инициативата, ще може да го направи, като засади дръвче. Фиданките от различни дървесни видове ще се раздават от 5 до 8 април в сградата на ОП „Чистота и озеленяване“ (старата сграда на полицията) в Приморско, където ще дават и консултации за начина на засаждане и отглеждане на дръвчето.

Общината се е погрижила в инициативата да се включат и жителите на Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна и Писменово, като по места дръвчетата ще се раздават от кметството.