Бургаската окръжна прокуратура повдигна обвинение и предаде на съд шофьора на товарен автомобил Мариян Ламбов, който на 25 април м.г. прегази на пешеходна пътека 29-годишната Ина Симеонова от Бургас. Трагедията се разигра към 10.20 часа на бул. „Тодор Александров”.

По ирония на съдбата по същото време в непосредствена близост но мястото се провеждаше протест срещу безобразията на пътя.

Младата жена била на гости при свои близки в комплекс „Брата Миладинови”, тръгнала да пресича улицата, за да отиде до отсрещния хипермаркет, когато била пометена от самосвала. Ина загинала на място. Пред медиите по-късно, родителите на Ина сигнализираха, че непосредствено до мястото на инцидента - на пътя към надлез "Владимир Павлов" има грешно поставени знаци. Първият, в началото на надлеза, указва че има ограничение за преминаване на камиони над 20 тона но само при температура над 35 градуса, но след него идва втори знак, според която оттук не могат да преминават МПС-та над 10 тона.

Точно месец след трагедията Общинският съвет в Бургас прие решение за незабавна промяна на организацията на движението, а пешеходната пътека бе заличена.

Срещу Мариян Ламбов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Очаква се до дни Окръжният съд да насрочи дата за разглеждането на процеса срещу него.