Апелативният съд в Бургас ще произнесе до месец присъдата на 50-годишния фаянсаджия Тихомир Трифонов от Видин, задържан за садистичното убийство на старец. Жертвата е 88-годишният Георги Георгиев от Черноморец. Възрастният човек бе открит мъртъв на 2 април м.г.- пребит до смърт с чук и разфасован с трион.

Тихомир, който през последните години се препитавал като зидаро-мазач бил нает от бай Георги да извърши ремонт на банята в апартамент на ул. „Гладстон“ в Бургас. Майсторът обаче непрекъснато притискал работодателя си за още пари. Към обяд на 2 април двамата се скарали в жилището. Тихомир грабнал чук и разбил главата на Георги. След това, за да изнесе незабелязано трупа на жертвата, отишъл в близкия железарски магазин и купил трион и чували. После резчленил трупа на 7 части, поставил ги в найлоновите торби и с колата си отпрашил към гората, където изхвърлил останките. За да прикрие следите от престъплението изчистил кръвта с белина. Тихомир Трифонов е задържан няколко часа след убийството. Камери в железарския магазин запечатали действията му. През октомври м.г. Окръжният съд в Бургас наложи на Тихомир ефективна присъда 26 години затвор и 320 000 лева кръвнина, но днес двамата адвокати на подсъдимия обжалваха присъдата. Те настояха нова психологическа експертиза на задържания. Искането бе отхвърлено от съда.

Според прокуратурата в престъплението има два съществени момента- разчленяването на тялото на възрастния човек и прецизният начин, по който това е направено. Магистратите определиха действията на Трифонов като „изключителен садизъм” и настояха присъдата му да бъде потвърдена, а на съпругата на жертвата да се плати по-високо обезщетение.