Съкратен процес за смъртта на 18-годишната Антоанета Димитрова, загинала, прегазена от автомобил на пешеходна пътека в Бургас, иска бившият управител на общинската фирма „Бургасинвест" Атанас Щерев, подсъдим за катастрофата. Делото започва утре в Бургаския окръжен съд. Стартът на процеса е повече от две години след нелепия инцидент. Трагедията се разигра на 5 януари 2014 г. Тогава възпитаничката на бургаската търговска гимназия пресича ул. „Димитър Димов", когато е ударена от служебния автомобил на „Бургасинвест", шофиран лично от тогавашния шеф на дружеството. След удара тя изпада в мозъчна смърт и почива пет дни по-късно в бургаската болница.
Срещу Щерев е повдигнато обвинение по чл. 343, ал.3"б" и ал.4 от НК- за причиняване на смърт при катастрофа. От 3 до 10 г. затвор, а в особено тежки случаи - от 5 до 15 години лишаване от свобода, предвижда законът за това престъпление. В случай, че съдът приеме искането за съкратен процес, наказанието на подсъдимия автоматично ще бъде намалено с 1/3.

Щерев признава напълно фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, признава вината си и се разкайва, съобщиха юристи. Преди инцидента, подсъдимият имал златен талон.