20 месеца затвор условно – това наказание получи управител на еротик бар „Морски ангели” в Слънчев бряг, където през лятото на миналата година полицаи разкриха публичен дом. Бардакът бе разбит на 26 август м.г. при спецакция на служители от Областната дирекция на МВР-Бургас, Районното управление на полицията в Несебър и части на жандармерията. Според информации, публикувани в интернетсайтове, полицаите щурмували заведението в нощните часове пред очите на клиентите. Барът бил пълен с разголени танцьорки и зажаднели за нежна плът клиенти.

Жените, на възраст между 18 и 28 години твърдят, че били наемани като танцьорки, а впоследствие им било предложено да извършват платени сексуални услуги. Момичетата били настанявани в частни квартири в Слънчев бряг, а клиентите обслужвали в специално пригодени за целта помещения в непосредствена близост до еротичен клуб. Уговорката била парите от „сеансите” да се делят по равно между тях и управата на бардака. Тарифата била 150 лева са час ласки. „Политика на фирмата” била сексуалните услуги да се предоставят само на чужденци. Барът се рекламирал чрез флаери, раздавани в курорта. При претърсването бил открити и тетрадки с имената на жриците, под всяко от което било водено и точно счетоводство за заработеното.

Разследващите установили, че лидер на групата е управителят на бара - 39-годишният Ахтан Алиев. Срещу него е повдигнато обвинение за вътрешен трафик и принуждаване към развратни дейности. Районният съд в Несебър му определи рекордна гаранция от 30 000 лева, но впоследствие прокуратурата я намали на 3 000 лева. В крайна сметка при разглеждането на делото съдът в Несебър, след постигнато споразумение, прояви снизходителност. Наложи му условно наказание и му спести предвидената в закона за това престъпление глоба в размер от 10 000 до 20 000 лева.

До последно пък, преди да се признае за виновен, Алиев твърдеше, че работел като управител в нощно заведение в Слънчев бряг, работата му била напълно законна и не можел да се познае от прочетеното в обвинение. Бил натопен от прокурори и полицаи.

Алиев даже проплака, че 14-годишният му автомобил „Мерцедес” бил оставен на паркинг в Несебър, защото бил развален и няма 2 500 лв. да го ремонтира.