Условна присъда от 3 месеца лишаване от свобода получи 41-годишен мъж от Бургас, потрошил с бетонен антипаркингов ограничител банкомат, разположен в бизнесцентър на площад „Царица Йоана”. Наказанието бе произнесено от състав на Районния съд в града след постигнато споразумение.

Екшънът се разиграл на 23 март 2014 г. подсъдимият- Иван Ж. обикалял цяла нощ заведенията. Парите му обаче свършили и мъжът решил да изтегли пари, за да продължи купона. Изтичал до банкомат на „Пощенска банка”, поставил картата си в терминала, набрал кода, но машината блокирала.

Вбесен, той грабнал масивно парче от бетон, поставено, за да ограничава влизането на колите на тротоара пред бизнессграда и започнал с него да блъска машината. Охранители забелязали подпийналия мъж да удря яростно банкомата и подали сигнал в полицията. Банкоматът до такава степен бил потрошен, че изобщо не можел да бъде ремонтиран.

След минути дежурният патрул пристигнал и го задържал. Мъжът е бил откаран принудително настанен в местния отрезвител.

Той е безработен. Пред магистратите сам се призна за виновен за извършеното престъпление и според решението на съда той ще трябва да плати разноските за потрошения банкомат в размер на 1684 лева.