Кметът на созополското село Зидарово Христо Бардуков поиска по-голям или допълнителен автобус по линията Бургас-Габър-Бургас през лятото.

„Във връзка с вече настъпилия летен туристически сезон, много от жителите на селата Зидарово, Габър, Маринка започнаха сезонна работа, което увеличи съответно и количеството на желаещите хора да пътуват с автобусите на „Бургасбус“ ЕООД. Всеки ден, когато хората се прибират от работа, се оплакват, че няма достатъчно места, микробусът, който обслужва линията Бургас-Габър-Бургас е малък и в тези адски горещини е меко казано мъчително да се пътува. Често остават и хора на автогарата или по спирките и се налага да пътуват с такси, а това от своя страна дава предпоставка за развитие на нелегална транспортна дейност.

Моля за съдействие от Ваша страна и като вземете предвид горе посочените обстоятелства, да предприемите нужните действия и мерки за отпускане на допълнителен транспорт или при възможност – по-голям автобус поне за летния сезон“, пише кметът Христо Бардуков до управителя на „Бургасбус“.