1622 розови и сини балони полетяха в небето над Бургас от терасата на „Морското казино“ под аплодисментите на родители и деца. Броят на балоните е колкото деца са се родили през миналата година в морския град.

„От тях 831 са момчета, 791 момичета. Като кмет благодаря на всички родители. Имам една молба към всички – където и да ходите, каквото и да правите, останете в нашия прекрасен град.“, каза кметът Димитър Николов.

„Тези деца преминаха най-крехката възраст- на кърмачетата. Те вече са наша и Ваша отговорност и освен бургаските педиатри и Община Бургас, нека всеки един бургазлия поеме отговорност за здрава и щастлива среда за нашите деца.“, каза д-р Стоичкова, които честити Деня на детето от името на бургаските педиатри.

Пускането на балоните днес символизираше силната връзка между лекари, деца и родители.

Цветната инициатива се реализира с партньорството между Бургаската педиатрична асоциация и Община Бургас и има важно послание – да покаже споделената грижа към децата, в първата една година на тяхното развитие, когато те опознават света и са най-крехки и уязвими. Това е и времето когато в най-добри приятели за родителите се превръщат педиатрите и общопрактикуващите лекари. Подкрепата към малчуганите е 24 часа, седем дни в седмицата, за да могат те да растат здрави, обгрижени и обичани.