Пухкавата Стефани е красива и социална котка, която доскоро е била талисман на зоомагазин „Стефанов" и кафе „Коста" в бургаския мол „Галерия". Тя е била обичана и грижливо обгрижвана от персонала и клиентите на магазина, живеейки живот на истинска принцеса.

Ситуацията за Стефани се е променила рязко, когато е било получено оплакване за присъствието на бездомна котка в търговския обект. „Въпреки че Стефани беше кастрирана, обезпаразитявана и грижливо гледана, тя се оказа нежелан обитател по време на предстоящия туристически сезон. Управата на мола е наложила предписание до 2 юни котката да бъде премахната от обекта. Това решение разтревожи персонала на зоомагазин „Стефанов", които със свити сърца потърсиха помощ за спасяването на тяхната обичана принцеса“, разказаха от „Гласът на животните“ – една от организациите за защита на животните в Бургас, която най-често реагира на сигнали за бездомни кучета и котенца в беда.

Стефани е приета от СНЦ Гласът на животните, които са й осигурили безопасност и грижа. Котката е била прегледана в City Vet и тестовете са показали, че е здрава. Сега тя очаква нов дом, достоен за нейната социалност и милия й характер.

„Докато Стефани чака своя нов дом, този случай е призив за размисъл и действие в подкрепа на хуманното отношение към животните в България. Стефани заслужава дворец, както всяка принцеса, и ние се надяваме тя скоро да го намери.“, обявяват нейните спасители.