Камион МАН, направен като кемпер, беше една от атракциите на първия фестивал „Explore the world“, който се провежда в Бургас. Возилото е внушително не само на външен вид, но и като удобства вътре.

„В цял свят ходим. През февруари обикаляхме Африка, бяхме до Сиера Леоне и обратно. Тази идея се роди преди години и обикаляхме Африка, но с джип. Но съответно имаме деца, които отраснаха и трябваше да стане по-голяма квадратурата. Всичко, което виждате, самият бокс, ВиК, електро, всичко се прави при нас на едно място. Изцяло българско производство. От моето производство излизат къмпинг автомобили. Този камион излиза като регистриран за къмпинг автомобил, кара се с винетка за лека кола, нямаш шайби, по границите не се редиш на опашка с камионите“, разказва с усмивка и с приключенски дух Климент Шопов. В камиона-кемпер има място за четирима в кабината и още четирима, които да спят удобно отзад.

„Обикаляме навсякъде по Българското Черноморие. Пътуваме от Варна до Резово - навсякъде по черните пътища“, каза той.

Друга атракция по време на фестивала в Бургас за публиката беше Реджеп Бадев – победител в третия сезон на „Хелс Китчън“, който готвеше с широка усмивка в каравана.

Както вече съобщихме, стартът на къмпинг сезона по Южното Черноморие беше даден с откриването на първото издание на фестивала „Explore the world“ в Бургас в събота. Кемпери и каравани са позиционирани в района на Морска гара, а настроението е лятно и заредено с емоции.

Фестивалната зона ще бъде отворена и в неделя.