Цветното изложение „Флора 2024“ разцъфтя днес, след като официално бе открито от кмета Димитър Николов в Морската градина на Бургас. В него участват над 90 фирми. Сред най-интересните експонати са ананас, който в момента е с плод, восъчно цвете, което мирише на мед и е разцъфнало, интересна кръстоска между мандарина и портокал, цъфнал бял люляк, който първо цъфти и чак след това започва разлистването му.

„Това е традиционен фестивал на феерията и красотата. „Флора Бургас“ е емблема за цялата страна и се радва на много посетители. Тази година повече от 90 фирми участват в съставянето и провеждането на „Флора Бургас“. Не губете време, посетете изложението, насладете се на красотата, на цвета. Винаги доброто настроение за лятото започва с „Флора Бургас“, каза кметът Димитър Николов.

„39-о издание на Флора, привлича посетители от цялата страна. Тя ще е отворена от 27 април до 6 май. Има открити изложбени и търговски площи – арт инсталации, растителност и естествени материали. В търговските зони – сезонна растителност. От тях посетителите ще могат да отнесат в дома си нещо красиво. Имаме и богата съпътстваща програма. Има аранжировки, които са така направени, че да останат в зелените площи.“, каза управителят на експо център „Флора“ Мирослава Аргирова.