Вдъхновяваща история на Катя бе разказана от служителите в Защитено жилище за лица с психични разстройства - Община Бургас. Една истинска история….на един психично болен, който е имал неистова мечта да държи дипломата си за Висше образование в ръце. Ето я и нея:Това е историята на Катя, пълна с желание за живот, за развитие, за надежда, за благодарност, за доверие, за признателност.

През 2014г. Катя беше настанена в Наблюдавано жилище гр.Бургас, където имаше финансова възможност, да бъде записана в Колеж по туризъм, към Университет “Асен Златаров” гр.Бургас, със специалност: Организация и управление на хотели и ресторанти. Не беше допусната в началото, заради поставената й диагноза “шизофрения”. След съдействието от Службата по дискриминация, становище на психиатър и становище от социалната услуга “Наблюдавано жилище”, Катя беше успешно приета в Колежа по туризъм. Минаваха лекциите и изпитите успешно, докато не се влоши психическото й състояние. Последваха настанявания в ЦПЗ, няколкократно.

През 2019г. е настанена в нашето Защитено жилище. С указаната й подкрепа през годините започна работа, успя да събере пари, с които заплати останалите й невзети изпити, а след това и да възстанови студентските си права. Започна да ходи на частни уроци. Въпреки трудностите, през които премина, успешно взе държавният си изпит, миналата година.

Днес Катя подскача от щастие, през сълзи, защото гордо държи една сбъдната мечта.

Не се отказвайте от мечтите си, колкото и налудничави да са те….към всяка една, винаги има път… Вървете и сбъдвайте.“