„Честит Никулден, Бургас! Благословени сме с този прекрасен наш град! Да си го пазим и обичаме!“. Така поздравява бургазлии кметът на Бургас Димитър Николов по повод Никлуден. Този ден е най-обичан в морския град, когато е неговият празник. Хиляди хора го отбелязват по улиците заедно, а атмосферата в Бургас е неповторима. Ето още какво пожела на жителите на Бургас кметът Димитър Николов:

Знам какво вълнение чувствате всяка година на 6 декември, защото го чувствам и аз.

Когато чуете нещо хубаво за Бургас, искам да знаете, че говорят за вас! Всички ние сме Бургас. Заедно сме в добри дни и лоши моменти. И не забравяме, че наш закрилник е Свети Николай, а неговото име означава Победител.

Какъв смисъл би имал животът, ако човек не се стреми да подреди този объркан свят, да направи своето място в него по-добро за живеене, да остави на следващите поколения повече, отколкото е получил от предишните? Знам, че това е общ за всички ни стремеж!

Днес аз отново заявявам своята вяра, че вървим към по-добри дни. Няма как да предвидя всички бури и подводни течения по пътя пред нас, но Вашата воля и подкрепата ме правят уверен, че следваме вярната посока!

Бъдете живи и здрави, хора на Бургас! Вие, които сте тук и сте избрали Бургас за свой дом. Вие, които сте далеч от Бургас, но тъгувате за него.

Честит Никулден, именици! Носете с чест името си! Ще ви очаквам за общата снимка пред общината!

Да празнуваме, хора на Бургас! Честит ни празник!