Фотографска изложба „БОГОЯВЛЕНИЕ В МАЛКО ТЪРНОВО“ бе открита до сградата на Община Бургас, под един от символите на града – Часовника.Фотосите са на бургаския фотограф Христо Анестев, а представянето им в областния център е по инициатива на Община Малко Търново и със съдействието на Община Бургас.

Фотографиите представят отбелязването на един от най-светлите и значими християнски празници Богоявление или Йордановден и ритуалите на този ден, които символизират кръщаването на водата и напомнят за това, че Исус Христос е бил кръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител.

Изложбата бе открита от кмета на Малко Търново Илиян Янчев, който покани присъстващите и тази година да усетят емоциите на Йордановден на водопада Докузак.

Навръх Богоявление, в сърцето на Странджа, смели мъже влизат във водите на водопада за светия кръст. Извива се мъжко хоро, което в тази местност е изключително атрактивно, като едновременно запазва и чистотата на народните традиции.

Честванията за Йордановден започват още сутринта в Православен храм „Успение Богородично”- Малко Търново, където се отслужва празнична Света литургия и водосвет.