Морето бушува след бурята в Източна България тази нощ и днес сутринта. Снимките са на Здравко Василев от Приморско. Днес той обърна внимание и на уникално явление, което е забелязал по Южното Черноморие – вълните заливат фара в Ахтопол. „От 20 години снимам този фар, не съм виждал вълни, които да го заливат изцяло“, каза той.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология днес след обяд в по-голямата част от страната ще остане ветровито. Ще духа силен, по Черноморието - до бурен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Облачността и над Източна България ще се разкъса и намалее и над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски в Североизточна България; в София - около 6°.

Утре по Черноморието ще е предимно слънчево и все още ветровито. Ще продължи да духа умерен север-северозападен вятър, който до края на деня ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 10°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

СНИМКИ: ЗДРАВКО ВАСИЛЕВ