Димитър Николов насочва вниманието на бургазлии към нова възможност за привличане на външно финансиране, с което градът да стане по-красив и безопасен:

„Министерство на културата отпуска до 300 000 лева за реставрация на сгради със статут на културна ценност. Призовавам бургаските собственици на такива обекти да се възползват и кандидатстват!

Знаете, че няма да Ви оставим сами в този процес! Вече помогнахме административно на мнозина. И резултатите са видими. Все повече знакови бургаски сгради възвръщат стария си блясък. Но още има такива, които са в лошо състояние и дори опасни. Нека се възползваме от тази възможност и да привлечем в Бургас колкото се може повече външно финансиране, както заедно го направихме по Националната програма за саниране и Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност!

Министерство на културата вече обяви сесия за финансиране на проекти за извършване на консервационно-реставрационни дейности по недвижими културни ценности за следващата 2024 г. За един обект може да се кандидатства за сума в размер до 300 000 лева. Крайният срок за подаване на заявления за финансиране през 2024 г. е 20.10.2023 г. Общият бюджет по програмата ще стане ясен след приемане на държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Информация за кандидатстването ще откриете тук:

https://mc.government.bg/contestsc.php?p=163&s=164&c=2940&CTypeID=1

Още веднъж призовавам: Възползвайте се и кандидатствайте, за да виждаме в Бургас повече стари сгради, които изглеждат като тези на снимките!“