Убийство с брадва шокира жителите на село Веселие, община Приморско. Убит е 87-годишния Костадин Л., като тялото му е открито в двора на къщата му. Намерил го сина му. Трупът бил увит с одеяла, а в близост била положена брадва. Костадин е бил умъртвен с няколко удара в главата.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Базовата-научно техническа лаборатория, отдел «Разследване» и Районно управление – Приморско за престъплението е задържан 82-годишният Кирил от същото село.

Костадин и Кирил живеели през няколко къщи по диагонал на една и съща улица. Местни жители разказаха, че убитият възрастен човек не бил постоянно живеещ в селото, но често идвал в къщата си от Бургас. Киро пък бил живеел усамотено, не обичал да общува с никого, хората не го виждали да се разхожда в центъра, да говори със свои съселяни.

След убийството били прегледани множество камери, разположени в двора на Костадин. Така се стигнало до задържането на Киро, който първоначално не искал да признава за престъплението. В къщата му обаче били намерени галоши, изцапани с червеникава течност, която се оказала кръв от Костадин.

Местни жители коментират, че възможната причина за конфликта между тях е младо момиче, което идвало да поддържа къщите на възрастните хора. Ревност или завист са мотивът за убийството.