Изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ продължава с нови обекти в Бургас, съобщават от пресслужбата на Общината.

Благоустроен е районът зад бл. 41 в „Славейков“. Там е изградена нова алейна мрежа, обновено е пространството за игри на децата с внесени нови съоръжения. Обособена е фитнес зона с нови уреди. Монтирано е ново осветление. Запазени са всички здрави дървета.

Именно това поискаха жителите на блока при кандидатстването по програмата.

Подадените по „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. Реализираните са вече близо 60. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно.

При реализацията на програмата в нейния втори етап се извършва реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване.

Как става това на: https://www.burgas.bg/bg/programa-moyat-grad-moyat-kvartal-moyata-ulitsa.