Симфониета-Враца ще представи в Бургас мултимедиен концерт с участието на световноизвестните музиканти: Роман Ким (цигулка), Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола и диригент). Водещ ще е Марио Николов. На 25 юли от 20 ч. жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да се насладят на уникалния концерт. Той ще се проведе в зала " Тончо Русев" на Културен дом НХК.

Това е впечатляваща премиера за България на Фантазия „Властелинът на пръстените“ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър!

Фантазията „Властелинът на пръстените“ е аранжирана за световните музиканти със специалното разрешение на композитора на оригиналната музика към прочутата филмова трилогия и носител на „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ - Хауърд Шор.

Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със световна слава Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и поради това Роман Ким пише партията на виолата така, че изпълнението да позволява на Александър Гордън и да дирижира едновременно оркестрантите.

Освен, че произведението Фантазия „Властелинът на пръстените“ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат възможност да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е специално модифицирана по вкуса на Роман Ким - има релефен гриф, струните са ръчно изработени от г-н Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от тандартните модели. Материалът, от който е изработен, се пази в пълна тайна. Запознати твърдят, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби.

Всички тези подобрения позволяват на Роман Ким да звучи по един много необикновен и специален начин, а публиката ще се потопи в невероятната музика от филма „Властелинът на пръстените“ с уникалното изпълнение на световно признатите музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

В програмата на мултимедийния концерт „Властелинът на пръстените“ ще чуем още - музика от Джон Уилямс и други любими филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия звук на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.

Билети се продават на касата на Културна организация "Арт ателие" в билетен център "Часовника". За повече информация резервация тел.0894898098-Маруся Русева -организатор, онлайн в мрежата на Ивентим и Грабо.