Четвърто районно управление на МВР – Бургас, което и до момента се помещава в бивша детска градина, очевидно непригодна за нуждите на силовото ведомство, ще има нова сграда още тази година. Тя ще бъде изградена в географския център на най-големия комплекс в града „Меден рудник“, до плувния басейн, съобщи днес директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Първа копка ще бъде направена след приключване на процедурите по обществените поръчки. Комисар Калоянов подчерта, че тя ще отговаря на всички съвременни изисквания за едно полицейско управление. И благодари на община Бургас за стабилната подкрепа. "Имаме уверението на Общината, че ще бъдем подпомогнати и финансово. Сградата ще бъде изцяло нова – от кота 0 до последния етаж. Предвид факта, че жк. „Меден рудник“ е може би най-бързо разрастващия се, с голям брой население, и предвид, че колегите работят в доста трудни условия в момента, сграда, която е бивша детска градина и не е пригодена за полицейските нужди, строежът на нова сграда е най-добрият вариант, който може да бъде осъществен",

Днес кметът Димитър Николов предостави на полицията ключовете за нов автомобил за нуждите на Първо районно управление на МВР.

„. От миналата година ОДМВР-Бургас е в състояние на работа все едно постоянно сме в летен сезон. Украинските бежанци, миграционният натиск, летният сезон, провеждането на избори и т.н. - всичко това лежи на плещите на служителите и те не се отказват. Сигурността обикновено е нещо, което е много скъпо. За да има качествена сигурност, трябва да има много предпоставки. Именно една от тези предпоставки е възнаграждението на служителите. Аз съм убеден, че ръководството на министерството на вътрешните работи ще защити интересите на полицейските служители", коментира комисар Калоянов възобновяването на протестните действия на полицаите в страната, заради ниски заплати.