За кражба на тежка техника на значителна стойност алармират от земеделската кооперация в село Брястовец. Според управителя на кооперацията Тихомир Атанасов, трима мъже са нахлули в двора на стопанството в края на май и откраднали тежката техника – машина, която е тип тръбен зърнотоварач и е на стойност 38 000 лв.

„Лицата нахлули в моята база са пълномощници на собственика на Земеделска фирма “Златен Клас”ООД в кв.Рудник. Двама от тях, съпровождани от още две, неизвестни за нас лица, са нахлули и най-безцеремонно са откраднали машината“, каза Атанасов.

Според него, въпросните лица нападнали и ударили пазача на базата, като го заплашили със саморазправа, ако сигнализира в полицията. Отнели му телефона и нахлули с влекач, тип Маниту, с който отнасят машината.

От кооперацията подали сигнал на 112, но до пристигането на патрула, лицата успяват да изнесат тежката техника.

Пристигналият патрул на място установява незабавно лицата,но по думите на управителя, нито ги задържа, нито ги кара да върнат откраднатото.

„Подали сме жалби в Пето РУ Бургас, прокуратурата, както и до европейските институции за злоупотреба с евросредства. Тези хора се чувстват над Закона“, допълва Атанасов и призовава органите на реда да си свършат работата час по-скоро и тези лица да бъдат наказани.