„Бях във водата с още три момчета, когато чух викове за помощ. Отидох до тетраподите и видях, че братчетата се давят. Качих се на камъните и ги задържах, докато дойде патрулът. Те ги извадиха и ги закараха в болницата”, каза 17-годишният ученик от СУ „Константин Петканов” в бургаския ж.к. „Меден рудник” Николай Христов. Той днес е бил на място край Морска гара, когато двете деца, влезли в бурното море, са започнали да се давят.

„Едното момче и брат му, който е на 8, влизаха във водата. Повторих сигурно 100 пъти да излязат, защото братчето е малко. После влязох във вълните и изведнъж чух виковете за помощ”, сподели Николай. Той каза, че на това място много често се къпели деца и млади бургазлии.

„И днес нямаше нито един възрастен”, разказа момчето. То самото не се чувства герой, споделя, че е взело най-доброто решение как да реагира.

Вижте разказа му във видеото.

Припомняме, че децата сами отишли на плаж, като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да се окъпят, непреценявайки опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра. Поради възрастта си и уплаха, получен вследствие на инцидента, децата са откарани и прегледани в болницата, след което са освободени. Бабата е сигнализирана и е била на разпит в Първо РУ в Бургас.