Знаем как да изтеглим държавата, как да я направим водеща на Балканите. Но трябва да имаме голяма разлика, за да може дори всички събрани заедно да са по-малко от нас. Това ще ни даде морал и право да поправим строшеното. Ако искате да оцелеем, сами трябва да отидете да гласувате. Това каза пред препълнената зала в Кулурен дом НХК лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес се среща с актива на партията.

„Кметовете обясняват колко е зле и, че нищо инфраструктурно не е правено. 2 години не е лош сън, той е с огромни последици за всички нас, непоправими дори с години наред. И тая гняв, защото българите не сме бъзливи, а така ви натиснаха, че се уплашихте, но явно всички очакват на нас, че само ние можем и знаем как”, каза пред бургазлии Борисов. Той заяви, че има данни, че над 6 милиарда лева са отишли от „Лукойл” Бургас при Путин.

„Не искам да натоварваме хората с прекомерни очаквания. В централата всеки ден ме питат защо не обещаваме? Ето, Асен Василев обеща наземно метро между Казанлък - Стара Загова, а Кирил Петков 50 милиарда лева инвестиции. Разбирате ли какви брадати лъжи са това? Те не могат да си представят 50 милиарда лева - това е почти целият бюджет на държата, те лъжат. Ако прибавим четирите магистрали, трите мостта, петте тунела ... Ако живеех тук щях да питам защо не ми пускат готов път за Слънчев бряг и да протестирам. Това е срам! Най-голямата зала в България стои готова 2 години, музиката не могат да пуснат, сега щеше да е Световното по лека атлетика”, заяви Борисов, като припомни направеното за Бургас.

Той заяви, че ГЕРБ-СДС има прекрасна листа от млади, знаещи и можещи хора и призова бургазлии да я подкрепят с номер 2 в бюлетината на изборите на 2 април.

„Имаме много четящи, риболовци, рибари, лекари, учители. Това, което сме обещавали, пак ще направим”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Преди 2 години толкова много съм мислил как да надградим и трансформираме ГЕРБ в по-млада и по-безпогрешна партия. Ние сега дори не можем да се върнем 2 години назад и да направим това, което е било преди 2 години, няма ги парите. Дай Боже да спре войната, но тя ако спре, и тези приходи в бюджета ще изчезнат. Затова бизнесът в Бургас и областта да знае, че ГЕРБ няма да допусне вдигането на данъци. А това, което са си приготвили, да ви приберат минимум по 33% еднократен данък, това е рекет от държавата заради безобразията на Асен Василев. Няма да го допуснем. Но вие обяснете на хората, че ако не сме първи и не сме незаобиколим фактор, ще плащат данъците и ще им казват – още трябва”, каза Борисов. Той сподели, че ГЕРБ са се справили с много кризи, ще се справи и с ПП.