Ако сте готови да се разделите с някои ваши дрешки и аксесоари или пък искате да намерите нови срещу дарение - заповядайте на 23 февруари 2023 (четвъртък) в Hashtag studio в Бургас от 17.00 часа до 19.00 часа и се включете в благотворителната акция за пеликаните. Със събраните средства БФБ ще ремонтира тяхната платформа в южната част на Атанасовско езеро, за да осигури подходящо място за почивка и надяваме се и за гнездене в близко бъдеще.

Отворете сърцата и гардеробите си – дарете нещата, които вече са ви омръзнали и за които някой друг ще бъде готов да плати /т.е. да дари за каузата/ и си изберете нещо подходящо за вас от наличните дрехи и аксесоари. Приемаме само чисти, здрави и запазени артикули, за да бъде приятно участието на всички! Всеки, който дари поне три артикула, ще получи пеликански ваучер, с който може да си избере подарък от останалите дарени артикули.“ – подканят организаторите от БФБ.

Тези, които нямат възможност да дойдат на самото събитие на 23 февруари, могат да донесат своите артикули в офиса на БФБ на ул. Гурко 53 бл.1, ет.1 всеки работен ден от 9.00 до 18.00 часа.

Устойчивост в живота – илюзия или все пак постижима цел!? Консуматор съм, като всички други хора, населяващи Земята. Опитвам обаче повече от 20 години, да живея така, че отпечатъкът, който оставям да бъде по-малък. В избора ми на дрехи винаги съм се водила от вярването, че модата е изменяща се индустрия, а стилът вроден. Затова започнах да си купувам дрехи втора употреба още през 2001 г. На драго сърце приемам и от приятели или давам, ако са ми омръзнали или умалели. През същата тази година попаднах в Бургас и се влюбих в града и неговите езера и птици. Чудете се какво е общото между втора употреба, езера, птици и Бургас, нали? Заповядайте в четвъртък в #Hashtag studio, за да разберете и да намерете ново за вас съкровище сред дарените от приятелите на езерата дрехи и аксесоари.“ – споделя водещата на събитието Мариана Вълчева (@selected with love).

След базара в 19 часа ще бъде представен разтърсващия документален филм "Истинската цена" (The True Cost) - откровена история за милионите човешки съдби, засегнати по целия невидим път на унищожителната индустрия за дрехи и размисъл за разрушителната сила на консуматорството върху нашето общество. Това е филм за дрехите, които носим, за хората, които ги правят, и за въздействието, което индустрията има върху нашия свят. Цената на дрехите намалява в последните десетилетия, докато разходите за хора и околната среда са се увеличили драстично. Заснет в страни по целия свят, от най-бляскавите подиуми до най-мрачните квартали, филмът излъчва интервюта с влиятелни личности в света на модата - Стела Маккартни, Ливия Фърт и Вандана Шива.

Подробности във Фейсбук събитието.

Кампанията на БФБ „Да дарим за къдроглавия властелин на езерата“ е част от програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”[1]. Акцията Дрешка за птичка се осъществява с подкрепата на Международен младежки център Бургас и Hashtag Studio Бургас

За повече информация Радостина Ценова – БФБ, 0896798908

[1] Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.