От първия ми ден като служебен министър това е едно от най-добрите ни сътрудничества - с Община Бургас и Областна администрация. Много проекти започнахме заедно, доста неща направихме. Това заяви в Бургас министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, който днес е в Бургас за демонстрация на проекта по телемедицина, който Общината стартира.

„Предстои през месец май да открием филиал на Спешния център в Приморско. Миналата година си спомняте, че със съвместни усилия изпратихме 8 екипа, за да помогнем само през летния период, сега го правим устойчиво – целогодишно да има два екипа на разположение на общината. Отделно ще стартираме раширение на медицинския център”, каза здравният министър.

Той твърдо заяви, че министерството стои зад проекта на детска болница в Бургас.

„Аз много благодаря специално на кмета и на неговите служители за това, че ни съдействаха с подготовката на анализа на националната детска болница, защото община Бургас е с крачки напред с изграждането на детска болница тук. Не се съмнявайте в това, че Министерство на здравеопазването ще стои с всички усилия зад проекта, защото говорим за национална страгия за майчино и детско здраве”, каза министър Меджидиев.