Специализиралият се в арестите на нелегални мигранти кмет на бургаското село Трояново задържа поредната група. След гражданския арест, жители на селото нахранили мигрантите и ги предали на полицията.

През есента кметът Димитър Николов задържа друга група нелегални мигранти, които седмица скитали в Странджа. За поредната група мигранти получава сигнал от местния овчар.

„Около 11:30 часа ми звънна по телефона. Реагирах на сигнала и констатирах осем души. Единият се отдалечи от групата, но после се върна“, обясни Николов.

„Бяха гладни и жадни. По това време тези групи обикновено търсят помощ и гледат да влязат в населено място, за да бъдат нахранени“, допълни кметът. Мигрантите са искали да стигнат до автомагистрала „Тракия“, а крайната им цел е Италия.

„Има голяма концентрация на полицейски сили. Постоянно патрулират, но явно мигрантите си намират алтернативни маршрути. В групата имаше два телефона и явно осъществяват връзки. Има постоянни обходи за спокойствие на жителите на Трояново“, уточни Димитър Николов.

Източник и кадър bTV