На заседание на парламентарната комисия по регионална политика беше поставен въпросът за ремонта на язовир Ясна поляна. Питане към ресорния министър Иван Шишков направи бургаският депутат Виолета Комитова от "Български възход". Според народния представител има опасност до лятото реконструкцията да не бъде осъществена. Тя обясни пред БНР Бургас, че водоемът работи с намален капацитет, като в момента потреблението е по-малко и проблем няма, но през туристическия сезон би настъпил такъв. Средства могат да бъдат осигурени от :

"Имаме В и К холдинг, в който има средства, около един милиард. Вече може да са по-малко, с които средства подкрепяме всичките търговски дружества, наречени В и К дружества. Той е на подчинение на регионалния министър.Много често сме помагали под формата на кредити на Ви К дружества."

Тя припомни, че докато е била регионален министър така е било подпомогнато дружество, защото не е имало възможност за си плаща тока, заради завишената му цена.

Министър Иван Шишков отговори, че ще настоява да бъде изготвен анализ за средствата необходими за ремонта на язовир Ясна поляна, съобщава БНР. Необходими са 15 милиона лева. Той подчерта, че няма доверие на информацията от В и К Бургас и на началника на дружеството:

"Аз лично като министър нямам никакво доверие в този човек какво ни представя и предоставя като информация и проблем. Той в момента е направил проект и е взел разрешение за строеж, но аз преди да похарчим каквито и да било държавни пари, искам да направим анализ и да видим каква е ситуацията."

Източник: БНР