"Благодаря, прекрасни млади хора, затова, че посветихте таланта си на една кауза. За това, че притежавате зрелостта и сърцето да я разберете и приемете като своя.“ – С тези думи областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се обърна снощи към учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“- стипендианти на Министерство на културата, които се включиха в благотворителния концерт за набирането на средства за изграждането на православен храм в село Драганово.

Светата обител е отколешна мечта на местните жители, а проф. Нейкова, далеч светска суета и корист, протегна ръка в помощ на доброто дело.

Под нейна егида бе поставено началото на поредица от културни събития в подкрепа на начинанието, а снощният концерт разкри пред публиката, препълнила залата на Областната управа в Бургас изумителното изящество на класическата музика, докосваща най-тънките струни на човешката душевност.

Проф. Нейкова изрази адмирации към всички, отворили сърцето и душата си за каузата за изграждането на храма- упование на вярата и ценностите.

Събитието снощи успя да събера сумата от 41 010 лв. С това строителните дейности по изграждане на храма, започнали преди няколко седмици, могат да продължат спокойно.

Проф. Нейкова обяви в аванс и учредяването на стипендия на Областният управител за най-изявените възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.