По договор влакчетата са отдадени на фирма, която оперира по предварително одобрена транспортна схема. Фирмата-наемател има задължение и отговорност изцяло за извършването и обезпечаването на тази дейност, както за безопасност и при възникване на щети. Това обявиха от „Слънчев бряг“ АД по повод инцидента с атракционно вклаче в курортния комплекс. Припомняме, че то се заби в супермаркет „Фея“ и пострада 63-годишна английска туристка – клиент на магазина. Водачът пък се оказа с 1,1 промила алкохол в кръвта.

„Информирани сме за инцидента и имахме екип на място до минути след случая. Към момента атракционното влакче вече не е в района инцидента и е репатрирано. Ръководството на „Слънчев бряг“ АД следи за състоянието на пострадалия турист чрез представители на туроператора.“, добавиха още от „Слънчев бряг“ АД.

Преди минути стана ясно, че след извършен медицински преглед на пострадалата жена е констатирано, че тя е с фрактура на дясната подбедрица, без опасност за живота. Освободена е за домашно лечение.