58-годишна българка от село Съединение, община Сунгурларе, загина при катастрофата с микробус край унгарския град Кечкемет. Инцидентът стана през почивните дни. Жената е пътувала с още 8 души за Франция като сезонни работници. Трима души все още са в Унгария, като са в тежко състояние.

„Последната информация е, че тримата, настанени в болницата в Будапеща, се подобряват. Минаха критичните часове и се надяваме да дойде добра новина за тях“, каза пред bTV Ахмед Али, кмет на село Съединение.

Починалата Айше Исуф Хюсеин е искала да събере пари за операция на сина си. Преди 15 години са му направили трансплантация на бъбрек, но организмът му е започнал да изхвърля органа.

"До последно работеше в Слънчев бряг. Тръгна за Франция, за да припечели малко повече пари за сина си. Имаше кампания за набиране на средства - 50 хил. лева, а операцията трябваше да е есента", посочи кметът.

Било е планирано майката да стане донор на сина си, но след смъртта ѝ трансплантацията не може да бъде извършена.

"Ще започнат наново да търсят донор. Продължителна ще е работата. На момчето ще му помогнем", допълни Ахмед Али.

„Ние бяхме три микробуса, които пътувахме един след друг. Имаше между 10 коли между нас. Унгарските медии казват, че се е откачило колело. Много бързо са съдействали органите на Унгария и всички са откарани в болница“, обясни пред bTV Елмаз Осман, шофьор.

Източник: bTV